Vinuri Romanesti

Budureasca Prima Stilla 2014

Deja nu mai reprezintă o noutate faptul că majoritatea cramelor cochetează cu ideea producerii vinurilor efervescente. Am revăzut recent spumantul celor de la Crama Budureasca, obținut prin metoda tradițională (cea de-a doua fermentație la sticlă), ce a stat aproape 18 luni pe drojdii.

Culoarea sa este de un galben pai intens, iar în pahar avem un veritabil spectacol efervescent, cu un perlaj constant, persistent și fin.

Aromele sale sunt fructate, susținute de o aciditate relativ ridicată. Regăsim piersică, caise, agrișe, note de pâine coaptă și citrice, într-un mix interesant și pe alocuri surprinzător.

Finalul este lung, presărat cu note ușor cremoase, ce reușesc parcă să tragă cortina peste acest vin efervescent într-un mod elegant.

18 Comentarii

18 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi