Vinuri Romanesti

Budureasca Premium Sauvignon Blanc 2018

Postat in

Vinul se prezintă cu o culoare galben pai deschis, limpede, cristalin. Olfactiv aduce în prim plan arome de flori de soc, iasomie, miere de salcâm și fructe de vară coapte. Gustativ domină notele de citrice, mandarine, pepene galben, într-o alternanță echilibrată și persistentă.

Pe final se simt bine conturate ceva tușe vegetale, dar nederanjante, exact cât îi trebuie unui vin de categoria lui. Este unul dintre cele mai reușite Sauvignon Blanc realizate în Dealu Mare, semn că viile s-au maturizat.

Nu ezit, cu riscul de a mă repeta, să vă reamintesc vorbele celui ce reușește să realizeze vinurile Cramei Budureasca.

Iată cum frumos exemplifică în doar câteva cuvinte, munca sa la Crama Budureasca, Stephen Donnelly, denumit “Vinificatorul Zburător” (The Flying Winemaker) sau “The Wine Trouble Shooter”, oenologul ce a petrecut ultimii 30 de ani creând vinuri de succes în California, Anglia, Ungaria, România, Africa de Sud și India: “rolul meu este similar celui deținut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care îi urmaresc și îi selecționez astfel încât să obțin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trăi cu adevărat experiența vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale cărui arome vorbesc limba naturalului.”

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version