Vinuri Romanesti

Budureasca Premium Rose 2016

Postat in

Vremea din aprilie ne mai păcălește puțin iar primăvara lui 2017 își arată capriciile și încă se lasă așteptată. Vrei nu vrei trebuie să-i accepți și zilele mai puțin călduroase, eventual cu ceva zăpadă, dar poți să te bucuri atunci când temperaturile par văratice pe la prânz, mai ales la sfârșitul de săptămână. Moment prielnic să mai testezi un vin roze.

Iar în drum spre destinația unde a dat firul ierbii, am oprit firesc la cumpărături. Cum vinul n-ar trebui să lipsească atunci când te întâlnești cu prietenii, căutând un vin pentru întâlnirea cu pricina, mi-a atras atenția acest roze din gama premium, produs din recolta anului trecut la Crama Budureasca.

Vinul se remarcă prin culoarea plăcută, un roz ceva mai intens, dar și prin aromele sale de fragi, zmeură și coajă de citrice. Gustul său este strâns legat de fructele coapte de vară (caise, piersici).

Aciditatea sa este proaspătă, te simți ușor revigorat după primul pahar. De recomandat să fie servit alături de aperitive cât și lângă preparate din pește, fructe de mare și salate ușoare. În mijlocul primăverii, dar și la vară, ne vom răsfăța cu un roze elegant și corect.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version