Vinuri Romanesti

Budureasca Pinot Noir 2011

Pe Drumul Vinului, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale podgoriei Dealu Mare, izvor istoric al vinurilor de excepție. In acest areal binecuvântat – un microclimat asemănător arealului vitivinicol al binecunoscutului Bordeaux, au ales specialiștii cramei să își pună în operă pasiunea de cultivitatori de viță-de-vie și producători de vinuri și deja au reușit: numai în câțiva ani au dovedit tuturor ca aceste dealuri își merită renumele.

Au măiestrit vinuri de excepție, care, deși încă tinere, au câștigat numerose  medalii la concursuri interne și internaționale de profil. Anul viitor va fi gata și noua Cramă, un proiect modern și îndrăzneț ce se va integra perfect și va completa facilitățile de producție existente.Astăzi vom prezenta un vin din varietatea de struguri Pinot Noir, un vin sec producție a anului 2011, ce te rasfață cu aromele sale fine, moi, vapoaroase, fructate. Este un vin roșu de o culoare frumoasă rubiniu închis, ce debutează la nas cu intense arome de fructe roșii bine coapte, fructe văratice și note de smochine uscate. Aromele sale gustative continuă în aceeași notă, aromele fructate se întrepătrund cu cele de zmeură și fructe confiate, totul fiind desăvârșit de taninurile moi ce îi conferă un final fructuos și persistent.

Fiind un vin versatil, tânăr, ce va merge asociat corespunzător alături de preparate din carne roșie, pește gras (somn, somon), pizza și aperitive din brânzeturi, plăcinte cu carne, servit la o temperatură optimă cuprinsă între 15-18 grade C. Alcoolul relativ ridicat (14% vol.) susține și potențează aromele fructate. Fiind un vin echilibrat, susținut de tanini fini, matăsoși, ce învăluie discret și dezmiardă plăcut papilele gustative, va completa perfect o seară perfectă de iarnă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi