Vinuri Romanesti

Budureasca Origini Shiraz 2012

Shiraz-ul a demonstrat că s-a aclimatizat bine în zona Dealu Mare, iar recent, să mă conving de ascest lucru, am testat o variantă din gama Origini (gama de top a celor de la Crama Budureasca). Budureasca Origini Shiraz 2012 este un vin roşu, sec, culoare rubiniu închis, cu reflexe violacee. Nasul său te trimite spre arome ce amintesc de condimente (piper alb), fructe roșii şi note de stejar.

Gustul său reflectă note de fructe de pădure, completate cu note condimentate plăcute. Piperul este la locul lui, iar aromele vinului sunt influenţate de barique-rile prin care s-a odihnit un an de zile. Plăcut pe final, cu note ce aduc în prim plan ciocolată neagră și afine, completate de același note spicy.

Cu timpul, evoluţia sa va completa paleta de arome, acestea devenind mai complexe, mai interesante, rezultând un vin cu o eleganţă considerabilă. Momentan vinul este încă tânăr dar promite, provenind din recolta secetosului an 2012 (ce i-a asigurat o extractivitate deosebită, chiar dacă via este tânără).

“Calităţile unice ale climei şi ale solului din această podgorie dau culoare roşie strălucitoare şi arome puternice de fructe vinurilor roşii, iar celor albe le conferă arome florale şi un gust crocant şi fructuos. Budureasca Origini Shiraz 2012Vinurile Budureasca se adresează atât cunoscătorilor şi colecţionarilor, cât şi celor ce vor să bea un vin bun la un preţ corect, echilibrat.”

Iată cum frumos exemplifică în doar câteva cuvinte, munca sa la Crama Budureasca, Stephen Donnelly, denumit “Vinificatorul Zburător” (The Flying Winemaker) sau “The Wine Trouble Shooter”, oenologul ce a petrecut ultimii 21 de ani creând vinuri de succes în California, Anglia, Ungaria, România, Africa de Sud și India: “rolul meu este similar celui deținut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care îi urmaresc și îi selecționez astfel încât să obțin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trăi cu adevărat experiența vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale cărui arome vorbesc limba naturalului.”

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi