Vinuri Romanesti

Budureasca Origini Feteasca Neagra 2011

În zona Dealu Mare, unde sunt plantate viile celor de la Budureasca, Feteasca Neagră îşi arată în continuare potenţialul şi confirmă că se simte bine în acest areal viticol.

În gama de top – Origini,  de la Crama Budureasca avem și această Fetească Neagră, caracterizată printr-o culoare roşu inchis, cernelos, parcă de nepătruns de vreo rază de lumină.

Aromele sale olfactive trădează note de fructe coapte (şi aici aş aminti cireşele, vişinele, mure, prune), completate de condimente şi ceva lemn dulce.

Vinul este unul bine structurat, corpolent, complex, cu un atac delicat, fructe de pădure, prune din magiun, ce creşte în intensitate pe măsură ce temperatura sa creşte, iar pe final este domolit de taninurile fine plus ceva note de fum şi de tutun.

O Fetească Neagră ce a evoluat frumos şi care poate sta perfect lângă preparate din carne de berbecuţ şi brânzeturi fermentate. Interesant de urmărit, de la an la an, evoluția Feteștii Negre care începe să se maturizeze, pe măsură ce viile îmbătrânesc, crescând în structură și expresivitate din ce în ce mai evident.

21 Comentarii

21 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi