Vinuri Romanesti

Budureasca Noble White 2017

Asamblajul Noble White, obținut din Chardonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel, vine ca o confirmare a potențialului pe care îl au soiurile albe în zona Dealu Mare. Bineînțeles, măiestria lui Stephen Donnely trebuie remarcată, vinificarea fiind realizată separat, pentru fiecare varietate, oenologul acordând o deosebită atenție pentru obținerii echilibrului perfect între aceste 3 soiuri.

Culoarea sa de un galben pai intens, cu ușoare reflexe verzui, discrete și diafane este cea care parcă trădează aromele vinului: fructe tropicale, flori de iasomie, note vegetale proapete, note discrete de soc. Gustativ se remarcă intensitatea sa, în care regăsim arome proapete de mango, papaya și lychee, acestea fiind susținute foarte bine de aciditatea echilibrată de la Sauvignon-ul Blanc.

De la Chardonnay vinul a împrumutat corpolența, note fine de vanilie precum și textura sa catifelată, acestea fiind obținute prin batonnage, procedeu aplicat în timpul fermentației. Pe final, apar notele fructate, care se prelungesc suficient de mult, iar țușele de grapefruit îl încadrează la asocieri culinare îndrăznețe.

Alături de preparate culinare asiatice, din pui, pește și fructe de mare poate fi un companion excelent.

23 Comentarii

23 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi