Degustari

Budureasca Noble V 2019

Budureasca surprinde cu asect asamblaj, format din cinci soiuri roşii – Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz, Fetească Neagră – intitulat foarte sugestiv Noble V, dominat de senzaţii dulci, cu gust plin, bogat, rotund şi catifelat, cu o personalitate care iese treptat la suprafaţă, pe măsură ce vinul este aerat în decantor.

Vinul are un corp persistenţă tipică vinurilor obţinute în zona Dealu Mare cu o complexitate aromatică remarcabilă, perfect pentru o zi de ianuarie geroasă, savurat la căldura şemineului.

Aş recomanda să fie servit undeva la 15-16 grade Celsius, datorită alcoolului destul de ridicat (14,5%). Astfel, putem să ne bucurăm de aromele sale care vin în prim plan cu un buchet de fructe de pădure, cireşe prune şi chiar o tuşă plăcută de marţipan, vinul fiind completat de taninuri moi, rotunde, coacăze negre bine coapte, plus ceva note de piper destul de persistente. Baricarea sa în vase de stejar românesc şi franţuzesc îi adaugă note delicate de zahăr vanilat, ciocolată neagră şi cacao. Structura sa elegantă se prelungeşte până în post-gustul lung, în care se simt amplificate notele fructate.

Este un vin care are potențial de învechire, pentru cei care au răbdare cu el chiar le recomand să uite de cîteva sticle în cramă pentru 3-5 ani. Surprizele vor fi pe măsura aşteptărilor!

Îl puteţi achiziţiona din online, chiar de pe site-ul producătorului (pe cel din recolta 2017):https://budureasca.ro/noble-five/

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi