Vinuri Romanesti

Budureasca Fume Demisec 2014

Postat in

„Vinuri nobile româneşti!”… părea cu ceva ani în urmă doar un simplu slogan publicitar sau un exercițiu timid de marketing. Iar atunci când a fost lansat, părea puţin avangardist, chiar curajos. Asta ca să nu-i zic tupeist! 🙂

Numai că timpul, dragul de el, cel ce le rezolvă pe toate, a reuşit să demonstreze că lucrurile stau chiar aşa, iar Budureasca, a confirmat treptat, de la an la an, că vinurile sale își mențin ștacheta calității la un nivel constant, remarcat și apreciat de consumatori.

Vinul de faţă, Budureasca Fume demisec 2014, este un asamblaj, format din soiurile internaţionale Riesling (33%), Pinot Gris (33%) şi Sauvignon Blanc (34%), rezultând un vin fin, delicat, proaspăt şi elegant.

Ne surprinde plăcut de la primul contact vizual cu o culoare galben pal, foarte deschis, iar olfactiv cu arome florale intense, unde salcâmul, socul și iasomia se completează perfect cu notele discrete de vanilie.

Gustativ vinul este fructat, merele verzi, agrișele, citricele și grapefruitul fiind mângâiate delicat de o atingere a lemnului de stejar, în care a fost desăvârșit vinul. Are o structură puternică, corpolentă, fină, ce se simte pregnant până la final. Postgustul este lung, cu o tentă dulceagă, catifelată. Îi acortdăm 82p, cu precizarea că vinul de află în gama de retail a producătorului, cu un preț de 24 – 26 lei/sticlă.

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version