Poziționat în segmentul HoReCa, Budureasca Fume 2013 ascunde trei soiuri (Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Gris), fiind un vin alb sec, cu o culoare galben pai deschis și inflexiuni verzui, limpede, ce se prezintă fumos în pahar. Olfactiv regăsim arome proaspete, fructate și note florale discrete.
Gustativ atacul este direct, fructele de vară (mere verzi, pere, piersici, pepene galben) fiind dominante, completate de citrice. Pe final un grapefruit intens le acoperă și le domină. Aciditate susținută, corp mediu, post-gust lung, alcool bine integrat (13,5%). Alături de preparate gastronomice precum aperitive ușoare, pește, pui se simte cel mai bine.
Și cum vă menționam cu alte ocazii, în general, la un vin, totul se schimbă în mometul în care îl asociezi corespunzător, existând o legătură chimică strânsă, o sinergie între vin și mâncare, rezultând un gust și o savoare pe care nu le regăsim separat. Nu trebuie decât să experimentați! Îi acordăm 84p.