Vinuri Romanesti

Budureasca Fetească Regală 2012

Crama Budureasca a lansat, în gama cu aceeași denumire, un vin alb demisec, obținut din struguri de Fetească Regală. Iar Feteasca Regală a demonstrat că se simte bine și-n arealul (D.O.C.-ul) Dealu Mare, fiind un soi de struguri obținut prin hibridare naturală, între Feteasca Albă și Grasa de Cotnari, undeva după anul 1920, în zona Târnavelor.

Budureasca Fetească Regală 2012 este un vin cu o culoare galben pai deschis, cu inflexiuni verzui pe marginea paharului, limpede, cu un nas ce debutează cu arome proaspete de flori de salcâm, iasomie, fructe verzi, iarbă proaspăt cosită. Gustativ se deschide cu arome de citrice, note fructate de strugure, fiind sprințar, vioi, echilibrat, aciditatea sa relativ ridicată susținându-l bine până Budureasca Feteasca Regalaspre final.

Finalul este mediu, iar post-gustul aduce în prim-plan note de grappefruit. Pentru un soi semiaromat, cum este Feteasca Regală, aromele sale sunt evidențiate bine, notele sale crocante fiind atrăgătoare, bucurându-ne pe deplin cu tot ceea ce poate oferi acest soi de strugure.

Îl putem asocia lângă preparate din carne albă (pește, pui), aperitive, paste sau brânzeturi ușoare. Dacă guști vinul fără mâncare, atunci acesta are gustul său propriu. Același lucru este valabil în cazul unei mâncări simple, fără vin. Totul se schimbă în mometul în care le combini, dar mai ales le asociezi corespunzător, existând o legătură chimică strânsă, o sinergie între vin și mâncare, rezultând un gust și o savoare pe care nu le regăsim separat.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi