Vinuri Romanesti

Budureasca Fetească Neagră Demisec 2012

Din Feteasca Neagră, soi vechi autohton, se produc vinuri de foarte bună calitate dar şi de o particularitate distinctă, unanim apreciată atât de către specialişti dar şi de către consumatorii obişnuiţi. La Budureasca, unde viile sunt plantate în zona colinară Dealu Mare, fiind aşezate pentru o expoziţie predominant sudică, astfel ca soarele să le dezmierde cu razele sale cât mai mult timp, într-o zonă cu istorie viticolă ce deține caracteristici pedoclimatice ce prezintă o vocaţie naturală favorabilă realizării vinurilor roşii de calitate, a fost ales un moment optim pentru recoltă, astfel încât strugurii să acumuleze maxim de polifenoli şi zaharuri, elemete indispensabile obţinerilor vinurilor deosebite.

Budureasca Fetească Neagră demisec 2012, un vin foarte tânăr, din recolta anului trecut, un vin ce se prezintă cu o culoare roşu rubiniu cu accente violacee pe pahar, limpede, vinificatorul Stephen Donnelly folosind pentru obținerea acestuia preparate enzimatice selecţionate pentru fermentare (drojdii selecţionate), apoi o macerare prelungită după sfârşitul fermentaţiei alcoolice, tocmai pentru a extrage cât mai mult din struguri. bud 01Să vedem. Nasul debutează mai greu, se lasă încet descoperit, se deschide bine dacă vinul se va servi la o temperatură de 19-20 grade C, aromele de cafea bine prăjită, ceva mirodenii, prună uscată, alternând discret şi echilibrat, după ce apar încet în nasul vinului.

Gustativ, pruna din magiunul bine scăzut, urme de nucă și coacăzele negre, se mixează frumos, dezvăluind un vin care tânăr fiind, extrem de tânăr, când se va aşeza, după o perioadă de evoluţie la sticlă de câteva luni, va arăta mult mai liniştit. Nu cred că a fost baricat, considerent pentru care potenţialul său nu are un orizont de timp generos. Taninii sunt foarte discreţi, fiind un vin corect, un vin ce respectă tipicitatea soiului, iar asociat cu preparate din carne roşie sau vânat va fi un partener de cursă lungă.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi