Vinuri Romanesti

Budureasca Feteasca Neagră 2012 demisec și Shish Kebab

Budureasca Fetească Neagră demisec 2012 este un vin ce prezintă o culoare rubiniu închis, cu accente violacee pe pahar, vinificatorul Stephen Donnelly folosind pentru obținerea acestuia preparate enzimatice selecţionate pentru fermentare (drojdii selecţionate), apoi o macerare prelungită după sfârşitul fermentaţiei alcoolice, tocmai pentru a extrage cât mai mult din struguri.

Nasul debutează mai greu, se lasă încet descoperit, se deschide bine dacă vinul se va servi la o temperatură de 19-20 grade C, aromele de cafea bine prăjită, ceva mirodenii, prună uscată, alternând discret şi echilibrat, după ce apar treptat. Gustativ regăsim pruna din magiunul bine scăzut, urme de nucă și coacăzele negre, ce se mixează frumos, dezvăluind un vin ce respectă tipicitatea soiului.Budureasca Feteasca Neagra 2012 demisec

Chiar dacă este vară, iar temperaturile ne trimit cu gândul spre vinuri albe sau roze, vinul nostru merge asociat de minune cu preparate la grătar, BBQ, servite pe înserat.

Așa cum a fost un Shish Kebab din carne de vită, aromatizat cu ierburi (oregano și pătrunjet proaspăt) și condimente (ienibahar, piper alb, piper roșu, chimen, boia de ardei dulce – toate proaspăt măcinate), sare, ulei de măsline. Aranjat pe săbii și cu mare grijă pe grătarul încins, în compania vinului roșu a făcut senzație. Mai multe imagini găsiți aici.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi