Vinuri Romanesti

Budureasca Fetească Albă 2012

Un vin ce se ține încă tânăr, proaspăt și vivace, provenit din solurile bogate din zona Dealu Mare, locul unde se găsesc viile Budureasca.

Budureasca Fetească Albă 2012 este un vin alb sec, culoarea sa fiind galben pai deschis, cu arome proaspete de flori ce cumva anticipează gustul său fructat.

Citricele, florile de salcâm, aromele delicate de corcodușe coapte și cireșele albe se combină într-un mix plăcut. Budureasca Feteasca AlbaAciditatea sa este proaspată, revigorantă, alcool mediu (12,5%) bine integrat, îi conferă vinului un final echilibrat și intens. Îi acordăm 82p.

Budureasca Fetească Albă 2012 îl putem asocia lângă preparate din carne albă (pește, pui), aperitive, paste sau brânzeturi ușoare. Dacă deguști vinul fără mâncare, bineînțeles acesta are gustul său propriu, inconfundabil. Același lucru este valabil în cazul unor mâncăruri, dar fără vinul potrivit.

Totul se schimbă în mometul în care le combini, dar cel mai important să le asociezi corespunzător, existând o legătură chimică strânsă, o sinergie între vin și mâncare, rezultând un gust și o savoare pe care nu le regăsim separat.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi