Vinuri Romanesti

Budureasca Chardonnay 2015

Budureasca Chardonnay 2015 este un vin sec, ce se etalează în pahare cu o culoare galben pai intens, limpede, cristalin, vinificatorul Stephen Donnelly folosind pentru vinificarea acestui soi diferite drojdii selecţionate, jumătate din mustul strugurilor fiind fermentat și în vase din lemn de stejar american (pentru a-i asigura complexitate). L-am revăzut recent la Clubul de Vinuri Vademecum, în cadrul unei seri oeno-gastronomice dedicate vinurilor Cramei Budureasca.

Continuând să-l analizăm, la primul contact olfactiv întâlnim aromeoenolog-ro-budureasca-chardonnay-2015-vin-alb-sec-white-wine ce duc cu gândul spre fructele tropicale (mango, citrice, ananas), unt și tușe discrete de lemn dulce. Temperatura optimă la care se exprimă perfect este de 11-13 grade C, aromele sale alternând frumos şi echilibrat.

Gustativ avem notele cu tentă onctuoasă în prim plan, continuă cu notele de citrice și aceeleaşi fructe tropicale plăcute, cu ananasul dominant, lime și pe final câteva tușe vegetale plăcute.

De remarcat faptul că are un bun echilibru între aciditate și nivelul de alcool, cu un final mediu în care citricele fac legea. Asociat cu preparate din pește, s-a dovedit o alegere execelentă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi