Vinuri Romanesti

Budureasca Centenar Sauvignon Blanc 2016

Lansat anul trecut în gama Centenar, acest Sauvignon Blanc confirmă potențialul pe care îl au vinurile obținute din soiuri albe în zona Dealu Mare (consacrată pentru vinurile sale roșii). Vinul este unul sec, cu o culoare galben pai intens, limpede, cristalin.

Aromele sale olfactive te conduc cu gândul la florile de primăvară, unde socul, teiul și salcâmul se contopesc armonios. Regăsim și note vegetale proaspete, tușe de lemn dulce (semn că vinul a văzut și un pic de baric).

Gustativ este un vin corpolent, plin, notele de citrice și fructe tropicale discrete sunt bine echilibrate de nivelul de alcool și de aciditatea ridicată.

Persistența sa aromatică este puternică, ce se prelungește până în post-gustul său foarte lung. Retronazal, se simt bine fructele tropicale dar și tușe de grapefruit și lime.

Avem parte de un Sauvignon Blanc atent lucrat, echilibrat, corpolent și savuros.

Gândit pentru colecția Centenar, alături de o Fetească Neagră din 2015 și un asamblaj din 5 soiuri roșii, a fost îmbuteliat într-o ediție limitată de 1918 + 100 sticle. Alături de o tartină cu păstrăv afumat și cremă de brânză, a mers excelent!

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi