Vinuri Romanesti

Budureasca Cabernet Sauvignon 2015

Fiind deja iarnă, dar o iarnă capricioasă cu alternanțe de temperatură destul de mari, am profitat de momentul în care la prânz termometrele se dezmorțiseră pe la 9 de grade Celsius, iar niște piept de porc bine condimentat a fost pus la treabă pe grătarul care sfârâia molcom. Nu i-am spus panceta, cu toate că așa e mai “trendy” și mai “cool”. Tot piept de porc a rămas, iar dacă a stat și la marinat câteva ore bune, înainte de a-l așeza pe grătar, nu poate rezulta decât un preparat savuros și apetisant. Poză nu vă mai arăt să nu vă fac poftă prea tare!

Iar lângă, am asezonat un vin roșu sec, Budureasca Cabernet Sauvignon 2015 din gama premium. Vinul se prezintă cu o culoare roșu rubiniu închis, întunecat, lumina nereușind parcă să-l străpungă prin pahar. Olfactiv dezvoltă arome de fructe roșii (coacăze, vișine) dar și o tentă de lemn dulce cu tușe de vanilie.

Gustativ este elegant, echilibrat, ușor onctuos. Cireșele, afinele, coacăzele negre, ceva taninuri verzi (dar plăcute) și taninuri ușor evoluate de la lemn îi completează tabloul său.

Finalul mediu spre lung, fin și persistent. Un vin roșu care merge servit un pic mai cald (19 grade) ce se completează de minune cu brâzeturi maturate și cu pieptul nostru de porc la grătar.

21 Comentarii

21 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi