Vinuri Romanesti

Budureasca Cabernet Sauvignon 2013

Postat in

Fiind vară pe afară, dar o vară capricioasă și furtunoasă, cu alternanțe de temperatură destul de mari, am profitat de momentul în care la prânz termometrele nu treceau de 26 de grade Celsius iar niște piept de porc bine condimentat sfârâia molcom pe grătar. Nu i-am spus panceta cu toate că așa e mai “trendy” și mai “cool”. Tot piept de porc a rămas iar dacă a stat și la marinat câteva ore bune înainte de a-l așeza pe grătar, nu poate rezulta decât un preparat savuros și apetisant. Poză nu vă mai arăt să nu vă fac poftă prea tare!

Iar lângă dânsul am asezonat un vin roșu sec, Budureasca Cabernet Sauvignon 2013. Vinul se prezintă cu o culoare roșu rubiniu închis, întunecat, lumina nereușind să-l străpungă prin pahar. Olfactiv dezvoltă arome de fructe roșii (coacăze, vișine) dar și o tentă de lemn dulce cu tușe de vanilie (semn că a întâlnit baricurile).

Gustativ este elegant, echilibrat, ușor onctuos. Cireșele, afinele, coacăzele negre, ceva taninuri verzi (plăcute) și taninuri ușor evoluate de la lemn îi completează tabloul său.

Finalul mediu spre lung, fin și persistent. Un vin roșu care merge servit un pic mai cald (19 grade) ce se completează de minune cu brâzeturi maturate și cu pieptul nostru de porc la grătar.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version