Degustari

Budureasca Busuioaca de Bohotin 2019

Iată că vinurile obţinute din soiul Busuioaca de Bohotin le regăsim şi în alte zone, nu numai în Moldova (locul său de origine), mai precis şi prin beciurile Cramei Budureasca.

Astfel, Budureasca îşi completează portofoliul de vinuri cu un vin obţinut dintr-un soi aromat, Busuioaca de Bohotin. Vinificat modern, după toate cerinţele şi tehnologiile actuale, acest vin a fost o surpriză plăcută, fapt confirmat şi la recentul Concurs de vinuri Rose, ediţia a VIII-a, desfăşurat în data de 26 iunie 2020, unde la secţiunea de roseuri seci aromate a obţinut un onorant loc 2. Nu e rău pentru un debutant, am putea spune!

Vinul se prezntă cu o culoare rose deschis, pal, iar aromatic te îmbie cu aromele sale de trandafiri, busuioc, mentă pe alocuri şi plante aromatice.

Gustativ domină notele de citrice, susținute de o aciditate ridicată, perfectă cât să mângîie niște preparate din pește gras (somn, scrumbie, somon). Pe final avem și ceva grapefruit, ce-l definește elegant și te trimite parcă cu gândul să mai pui niște vin în pahar.

Trebuie musai să fie bine răcit, pentru a-l pune în valoare cât mai bine. Sosit recent în galaxia noilor Busuioace de Bohotin, dacă ar fi să-l analizăm după preț și poziționare, este cu un raport calitate-preț foarte bun.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi