Vinuri Romanesti

Bristena Tămâioasă Românească Demidulce 2012

Bristena, fiica dacilor, cea care, așa cum spune legenda, s-a deghizat în bărbat pentru a lua parte la lupte, vitejește, alături de daci, revine și reînvie într-o nouă poveste, exact ca o floare de primăvară.

Tocmai de atunci, din acele vremuri, fiica nemuritorilor daci își leapădă parcă pletele dalbe precum spicele de grâu, în fiecare vară, într-un mod fermecător, ce ne duce cu gândul la timpurile când pe aceste meleaguri Bristena pășea dârză și demnă.

Crama Budureasca va lansa în curând, chiar în această toamnă, un vin cu un nume sugestiv, Bristena, dedicat doamnelor și domnișoarelor, un vin de desert, demidulce, obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, producția 2012, din vie veche (plantația are undeva la 60 de ani), cu un nume sugestiv, înspirat din legendă.DSCN3684

Bristena Tămâioasă Românească este un vin alb, demidulce, limpede, cu o culoare galben pai intens, culoarea lanurilor de grâu coapte, ce îți dezvăluie aromele sale plăcute de tămâioasă românească, note ce aduc cu mierea de salcâm, busuioc, trandafiri, pepene galben, într-un mix echilibrat și atrăgător.

Gustul său se menține într-un registru echilibrat, cu arome miere, tei, pepene galben, muscat, fructe exotice. Susținut de o mineralitate bună și echilibrat de o aciditate vioaie, cu notele de citrice și grapefruit pe final, îl recomandăm alături de preparate de patiserie și desert sau mâncăruri cu sosuri dulci. Nici foie gras-ul nu trebuie omis din asocierea cu acest vin, ce va găsi cu siguranță un bun aliat.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Oenolog.ro - Clubul Vademecum, între Vinuri și Gastronomie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi