Vinuri Romanesti

Bodegas y Vinedos Alion Ribera del Duero 2006

Un vin ce s-a născut cu vocaţia de a fi modern, fără a trăda eleganța care caracterizează vinurile de Vega Sicilia, produs sub conducerea tehnică a lui Xavier Ausas şi maturat în butoaie noi de stejar franțuzesc. Bodegas y Vinedos Alion Ribera del Duero 2006 poate fi încadrat, incontestabil, în categoria vinurilor cu un raport calitate/preţ foarte bun.

În anii 1980, când familia Alvarez s-a stabilit în Vega Sicilia (Spania), a decis să producă un vin diferit, intens, cu persistență aromatică, ce a ajuns să fie printre cele mai apreciate din zona Ribera del Duero. oenologVinul se prezintă cu o culoare roșu rubiniu intens, cu inflexiuni violete pe marginea paharului, nas ce emană un buchet intens de fructe de dulceață, pâine prăjită, zmeură, note afumate și picante, toate învăluite în arome plăcute de lemn.

Gustativ se simte rotund, este bine construit, proaspăt, cu taninuri evoluate, concentrat, cu personalitate, fructele negre îndulcite de taninuri conferindu-i o structură cu nuanțe delicate, ce se deschid după aerarea în decantor.

Pe final se disting izuri florale persistente, note de stafide și smochine confiate, post-gustul fiind lung, plăcut şi elegant. Alcoolul (14,5% vol.) se simte când temperatura vinului s-a ridicat. Publicația Wine Advocate i-a acordat 94 de puncte. Nu putem decât să vi-l recomandăm, fiind o alegere perfectă, alături de preparate precum din carne roșie și brânzeturi maturate. Un vin spaniol pur sânge, Tempranillo 100%.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi