Vinuri Romanesti

Balla Geza Rose Cuvee 2013

Vinul roze s-a dovedit de multe ori o alegere inspirată, pe lângă versatilitatea sa și asocierea culinară cu o varietate largă de preparate gastronomice fiind apreciat pentru prospețime, culoare atrăgătoare și savoare deosebită.

În funcție de metoda de macerare și de timpul cât sunt ținuți strugurii pe pieliță (uneori doar de câteva ore), culoarea sa variază de la roz deschis, asemănător foii de ceapă, până la cea roșiatică a fructului de rodie.

Cu o nuanță roze intens, asemănătoare fructului de rodie copt, se prezintă și acest vin produs și creat de către oenologul Balla Geza, de la Crama Wine Princess, DOC Miniș, din varietățile de struguri Merlot, Burgund Mare și Cadarcă.Rose Balla Geza 2013 Un vin roze interesant ce te atrage prin aromele sale de fructe – frăguțele de pădure, căpșuna și zmeura fiind dominante.

Prospețimea sa îl definește gustativ de la primul contact, fiind un vin prietenos, „light”, cu aciditate ridicată, aromele fructate și de citrice simțindu-se intens, până în final.

Post-gust mediu, în care regăsim note discrete de grapefruit roșu. Un vin rose complet, pe care l-am cunoscut la ediția din toamna anului trecut a Târgului de vinuri GoodWine.

În sezonul estival din acest an va fi cu siguranță la înălțime. Interesante sunt și noile etichete ale producătorului (ce vin în prim plan cu numele vinificatorului – Balla Geza).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi