Vinuri Romanesti

Averești Busuioaca de Bohotin 2013

Investițiile recente ale producătorului de vinuri Crama Averești, în valoare de 4,5 milioane de euro încep să dea roade. Pornind și de la faptul că anul 2013 a fost un an bun, atât din punct de vedere cantitativ (au intrat pe rod parcelele plantate în 2010) cât și calitativ, prin prisma tehnologiilor vini-viticole existente în cramă, am întâlnit recent la Târgul Internațional de vinuri GoodWine, desfășurat luna trecută în București, vinurile noi cât și cele deja lansate, ce au lăsat o impresie plăcută, fiind promițătoare.

Am ales să amintim astăzi despre Busuioaca de Bohotin 2013, un vin demidulce roze, ce se remarcă prin aromele sale intense de fructe exotice, miere, busuioc, susținut de o aciditate ridicată, specifică vinurilor de Averești. DSCN5323Aciditatea susține și echilibrează restul de zahăr, gustativ regăsind senzații plăcute, catifelate. Finalul aduce aminte și de ceva fructe de pădure, fiind lung și persistent.

Podgorenii de la Crama Averești se pare că au găsit rețeta pentru un vin de desert ce emană prospețime, acesta fiind o asociere perfectă pentru preparatele dulci, la finalul mesei.

Chiar dacă în ultima vreme, prin eforturile tuturor celor implicați în prezentarea, promovarea și educarea consumatorilor, accentul se pune preponderent pe vinurile seci și demiseci, nici vinurile demidulci sau dulci nu trebuie omise, având șarmul și locul lor aparte.

27 Comentarii

27 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi