Vinuri Romanesti

Anca Maria Sauvignon Blanc 2014

Despre Domeniul Vlădoi am mai scris şi mă bucur să văd constanţă la vinurile pe care le produc. Recent, chiar la cramă, situată în localitatea Siminoc, judeţul Constanţa, Anca Maria, fiica lui Ion Vlădoi, a lansat două vinuri (un Sauvignon Blanc 2014 şi un roze din Cabernet Sauvignon 2014), tânărul oenolog demonstrând că moștenește talentul tatălui său.

Plecând de la o moştenire de familie, via se întinde acum pe o suprafaţă de 18 ha, iar după anul 2009 crama a fost complet modernizată, inclusiv cu subvenții din fonduri europene. Crama este situată chiar în centrul localităţii Siminoc şi are o capacitate de procesare de aproximativ 200 de tone de struguri şi de stocare de 80 000 de litri în cisterne de inox. Mai multe informaţii despre cramă puteţi citi aici.

Dar să vedem cum se prezintă acest “neozeenlandez” de Siminoc, aşa cum l-am alintat eu în glumă. De ce neozeelandez? Pentru că, în Noua Zeenlandă, Sauvignonul Blanc şi-a câştigat o notorietate internaţională greu de egalat, devenind un veritabil “icon” printre ţările lumii noi.

Anca Maria Sauvignon Blanc 2014 este un vin alb sec, culoare galben pai foarte deschis cu irizaţii verzui pe pahar. Aromele sale explozive îl trădează de la primul contact: note florale intense de soc, flori de salcâm, coajă de portocală, piersică albă, caisă, fructe verzi. Anca Maria Sauvignon Blanc 2014

Gustativ se prezintă în acelaşi registru intens şi expresiv, dominând citricele, notele crocante, cele vegetale şi o tuşa de grapefruit ce alternează plăcut cu lime pe final. Are un nivel de alcool de numai 12,5% cel face tare “curgătoriu” şi plăcut, mai ales în zilele toride de vară. Echilibru bun cu aciditatea, care este acolo unde trebuie. Îi acordăm 86p.

O felicităm pe Anca Maria pentru vinurile sale (despre roze vom povesti zilele următoare) şi nu putem decât să-i urăm s-o ţină tot aşa! Iar Nea Nelu Vlădoi are de ce să fie mândru, povestea merge mai departe, iar crama sa este cu certitudine pe mâini bune!
Aşadar, pentru iubitorii vinurilor de lume nouă, le recomandăm să se delecteze cu acest vin. Vă garantăm că fi o experienţă interesantă! (credit foto pentru imaginea cu Anca Maria Vlădoi: dianapavelescu.ro)

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi