Vinuri Romanesti

Alira Merlot 2009

ALIRA Merlot 2009 are personalitate, corpolență, fructuozitate și cel mai important este un vin echilibrat, prietenos, ușor de băut, un vin gândit pentru consumator. ALIRA poate fi savurat cu plăcere în orice moment al zilei, nu neapărat asociat cu preparate culinare. Înca din primul an ne-am propus să oferim romanilor un vin ce are un raport calitate preț foarte bun.” – Marc Dworkin, oenolog WineRo.

Un vin premium, sec, obținut din primul an de recoltă, meșteșugit de un vinificator francez ce a reușit să obțină din strugurii merlot-ului cultivat la Aliman, jud. Constanța, un merlot complet. Culoarea sa roșu rubiniu, se prezintă elegant în pahar, aromele sale olfactive dezvăluind note ce amintesc de fructe negre de pădure, vișine, lemn, vanilie și rom, într-un echilibru elegant.DSCN2569

Gustativ te aștepți la un atac direct, dar anii de maturare au nivelat, estompat și catifelat taninii. Notele de prună uscată, fructe negre de pădure, nuanțe de vanilie și o tușă elegantă de ciocolată neagră îmbracă frumos vinul.

Decantat o oră, se deschide frumos. Alături de preparate din carne roșie la grătar se asociază perfect. Vinul a evoluat frumos, alcoolul fiind integrat bine în corpul său.

Un vin care promite, iar pe măsură ce viile vor începe să se maturizeze și mai ales în funcție de anii de recoltă, există premisele ca merlot-ul produs la Aliman, cu spijinul oenologului Marc Dworkin, să devină un vin care să nu fie trecut cu prea ușor cu vederea. Merci beaucoup Mark!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi