Albe

Budureasca Premium Fume 2018

Pentru iubitorii acestui vin, care deja a cucerit mulţi dintre pasionaţii acestui gen, obţinut din recolta anului 2018, Fume-ul celor de la Budureasca ascunde trei soiuri (Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris), în proporţii diferite, rezultând un asamblaj care te seduce de la primul contact.

Budureasca Fume este un vin alb sec, cu o culoare galben pai deschis ce reflectă pe pahar inflexiuni verzui. Olfactiv regăsim arome proaspete, fructate și note florale discrete, dominante fiind aromele uşor exotice.

Gustativ atacul este direct, fructele de vară bine coapte (mere verzi, pere, piersici, pepene galben, gutui) fiind completate de note de citrice.

Pe final un grapefruit intens le acoperă și le domină. Aciditate susținută, corp mediu, post-gust lung, alcool bine integrat (13,5%).

Alături de preparate gastronomice precum aperitive ușoare, pește, pui se simte cel mai bine.

Este interesantă constanța calitativă a acestor fume-uri în ultimii ani, fapt dovedit pe deplin la evenimentele de profil (targuri de vinuri, prezentări) atunci când în fiecare primăvară apare vinul din producția anului precedent, așteptat cu mult interes de către publicul consumator.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi