Realizat din Frâncuşă, Fetească Albă şi Tămâioasă Românească, acest vin cu un mic rest de zahăr (demisec) a trecut testul timpului, după ce s-a odihnit vreme de 2 ani şi mai bine în cramă, iar aciditatea s-a mai domolit un pic..
A evoluat elegant, notele sale fructate amintind de citrice, smochine confiate, iar notele de flori de tei, busuioc şi de salcâm sunt încă prezente. Evoluţia sa i-a conferit acea persistenţă aromatică ce vine la pachet cu o aciditate (ce se simte încă bine) şi un nivel de alcool (12,5%) aproape insesizabil, perfect integrat.
Bine răcit, vinul este revigorant şi proaspăt. Foarte versatil în asocierile culinare, poate ieşi din tiparele obişnuite, reuşind să se împace excelent şi cu preparate la care am asocia, de regulă, un vin roze sau chiar un vin roşu mai puţin pretenţios.