Gastronomie
Un Răsărit de Soare
Cu strugurii atent selectionaţi, numai din parcelele cu expunere cât mai îndelungată la soare, ce sunt recoltati manual, depozitaţi în lădiţe de plastic, transportaţi cu mare grijă, trataţi cu deosebit respect şi pasiune, totul realizat pentru un vin dăruit parcă de Soare.
În Dealul Bolovanu (DOC – Sâmbureşti), în treimea superioară şi mijlocie a pantei se obţin vinuri de calitate superioară, cu denumire de origine controlată, din strugurii culeşi la maturitate deplină, ceea ce ştiu cel mai bine «artizanii Soarelui», adică să meşteşugească cu artă şi dibăcie strugurii soiului Cabernet Sauvignon, obţinând astfel cea mai bună ofertă compoziţională, ce se regăseşte în vinul ce devine mai extractiv, mai strălucitor, cu un alcool optim şi mai intens colorat.
Ulterior, o a doua selecţie a strugurilor se face în cramă, pe banda de sortare, chiar înainte de zdrobire. Urmează celelate proceduri, exact ca la un răsfăţ de la un veritabil „Spa al strugurilor”: desciorchinarea şi mustuiala, ce ulteior va fi pompată în cisternele de inox ale cramei, vegheate atent şi cu temperatura controlată automatizat. Aici are loc prima parte a fermentaţiei alcoolice şi o maceraţie atentă, verificată permanent, pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi, estompaţi, delicaţi şi cu substanţe colorante ce-l întregesc armonios. Spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare a vinului, prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este apoi îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni, în pivniţa cramei. De luat aminte, numai aşa ia naştere Soarele!
Potenţialul de învechire al vinul poate fi la sticlă de 8-12 ani, în condiţii ideale de pivniţă, în timp regăsind prin evoluţie o structură catifelată şi un buchet complex.
Soare Cabernet Sauvignon 2006, un cabernet sauvignon de top, ce devine vizibil şi se impune în peisajul vinurilor româneşti premium, un vin ce merită toată atenţia şi recomandarea noastră, fiind un vin complet, ce va face întotdeauna diferenţa.
La o temperatura optimă de consum de 18 grade C, Soare vă poate lumina prin intensitatea şi catifelarea sa, alături de preparatele tradiţionale de Paşti, cu atât mai mult fiind un companion de excepţie al mielului la cuptor.
Soare Cabernet Sauvignon 2006 va însoţi maiestuos friptura de miel şi preparate precum brânzeturile fermentate. Savurat împreună cu preparatele menţionate, îţi va dezvălui aromele sale tainice, mistice, adânc înmagazinate încă de la primii stropi de rouă ai dimineţii ce au dezmierdat viţa de vie şi până la fermecătorul apus de soare ce se vede de pe dealul Bolovanu, arome ce vor bucura simţurile şi doresc să fie descoperite, cu precădere, într-o zi de excepţie pentru creştinii ce aşteaptă lumina Mântuitorului! Soare, Lumină, Lumină, Soare!