Vinuri Ro

Tata şi fiul, Fetească Neagră sec – 2008

Cine spunea că nu există şi vinuri de calitate din podgoriile COTEŞTI şi NICOREŞTI?
„Societatea Apcovin s.r.l., deţine două centre tradiţionale de vinificaţie, (unul pentru vinurile albe şi aromate în podgoria Coteşti şi unul în renumita podgorie Nicoreşti specifica vinurilor rosii de calitate).

Din aceste două mari podgorii societatea produce vinuri de calitate superioară si DOC din soiurile: Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Aligote, Muscat Ottonel, Merlot şi Băbească.
Societatea a realizat şi definitivat în anul 2006 un modern centru de depozitare, condiţionare şi îmbuteliere a vinurilor în Focşani ( Calea Moldovei -drumul E85), investiţia depăşind 2 milioane euro, beneficiind totodată de cea mai nouă tehnologie pentru producerea vinurilor, conform noilor cerinţe ale Uniunii Europene” (se precizează într-un comunicat al companiei).

Vinul este unul sec, din soiul Fetească Neagră, producţie a anului 2008, intitulat mai mult decât sugestiv şi frumos  – Tata şi fiul .

Este un vin clasic, ce te întâmpină cu un nas aromat şi delicat, fructat, predominând notele de prune uscate. Culoarea sa este de un rubiniu intens, pătrunzător.

Gustul său catifelat debutează  cu arome de fructe roşii de pădure, prune uscate şi mure, spre final începând să-şi facă discret prezenţa usoare arome de vanilie, rezultate cu certitudine prin efectul baricării.

S-a remarcat recent şi la IWCB 2012  unde a primit din partea juriului 83 de puncte şi punctajul de medalie (mai exact de medalie de argint, pentru vinurile înscrise în concurs dar care exced procentului de 30% vinuri medaliate din totalul probelor din aceasta categorie, conform Regulamentului O.I.V.).

Este un vin corect, ce poate fi băut alături de brânzeturi fermentate  (la aperitive) sau preparate din carne roşie.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi