Hobby

Sfântul Ioan

Se apropie cu paşi repezi, după Bobotează fiind sărbătoriţi toţi cei care poartă numele de Ion, Ioana şi derivatele din acesta.

Şi în lumea vinului, nu a trecut neobservat acest lucru, cei de la Crama Oprişor având în portofoliul lor din gama Cupola Sanctis, un cabernet sauvignon în ediţie specială cu nume sugestiv – Sfântul Ioan.

Nici americanii nu au rămas insensibili la numele biblic, plin de semnificaţie, un fume blanc produs în California (mai exact în zona Russian River Valey, zona viticolă unde chardonnay-ul şi sauvignon-ul blanc se simt ca şi la ele acasă) purtând numele unui domeniu promiţător din regiune: Chateau St. Jean La Petite Etoile Vineyard Fume Blanc.

Revenind în Europa, francezii nu puteau lipsi cu un vin la fel de sugestiv:  Chateau St. Jean Plan de Dieu Rouge 2009, produs în regiunea Côtes du Rhône, un cupaj roşu compus din soiurile Mourvèdre 6 %, Syrah 24 %, Grenache 70 %.

Sunt doar câteva dintre vinurile care amintesc de sărbătoarea (după botezul Domnului) Sfântului Ioan, Inaintemergătorul Domnului Iisus, Sfântul care, botezând pe Mântuitorul în Iordan, a descoperit cel dintâi lumii, după semnul ce i se dăduse de sus, că Domnul Iisus este cu adevarat Mesia, Marele Trimis al lui Dumnezeu, Mesia cel aşteptat de toată lumea şi de noi, să vină să ne cureţe, să ne sfinţească, să ne lumineze, să ne primeneasca viaţa şi fiinţa noastră de oameni, mereu şi de-a pururea şi să ne mântuiască.

Tuturor purtătorilor numelui Sfântului Ioan le urăm La mulţi ani!

5 Comentarii

5 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi