Vinuri Ro

Sauvignon Blanc 2011, Castel Huniade

Noua gamă de vinuri Castel Huniade, a fost prezentată cu succes la târgurile de profil desfăşurate recent (Provino, Goodwine, Vinvest), reprezentând, aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp producătorul Cramele Recaş, încă un pas spre ridicarea standardelor de calitate pentru vinurile româneşti.

Castel Huniade – Sauvignon Blanc, este un Sauvignon Blanc  tipic, produs în 2011, ce te întâmpină cu un nas puternic, extrem expresiv, surprinzător de proaspăt, cu note dominante de salcâm, miere de tei, de flori albe de primăvară ce  se împletesc discret cu aroma  florilor de viţă, fiind dublate, uneori dominant, de o doza puternică de mineralitate.

Deşi se prezintă cu o aciditate ridicată, se echilibrează foarte bine gustativ prin aromele mieroase, de flori de caprifoi, salcâm,  fructe de prună proaspăt coaptă, cireşe albe, completate de citrice.

Postgustul este lung, cu o aciditate pronunţată, specifică vinului tânăr,răcoritor şi reconfortant. Rămânem cu  gândul la zilele toride ce vor urma, imaginându-ne compania  unui sauvignon blanc reuşit, precum cel din gama Castel Huniade a producătorului Cramele Recaş.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi