Vinuri Ro

Prince Ştirbey Tămăioasă Românească 2010

Continuăm şi astăzi periplul nostru prin lumea tămâioaselor (fără de voia noastră s-a transformat într-o mică trilogie!).

Vinul produs de reputatul producător Domeniile Ştirbey, este un vin realizat din strugurii  podgoriei sale din Drăgăşani.

Cu un  buchet aromatic surpinzator, specific soiului, te întâmpină surprinzător de plăcut izul său de scorţişoară, muscat,  fructe exotice şi trandafiri, întarit de un rest de zahăr (cu certitudine atent calculat), bine echilibrat de o aciditate ce-i conferă prospeţimea specifică soiului.

Buchet său elegant şi persistent de mere coapte şi trandafiri, fixat în aroma de muscat, cu o aciditate sprinţară, este companionul ideal  al aperitivelor revigorante sau al deserturilor cremoase sau dulci.

Oliver Bauer, enologul care a desavârşit acest vin, a reuşit să transforme un sortiment de struguri care nu permite prea multe artificii, într-un vin dulce, ce impresionează plăcut şi care poate fi consumat la unele aperitive, cu final dulceag-acrişor şi note uşor minerale, discret condimentate pe alocuri.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi