Vinuri Ro

Prince Mircea 2008

Cum îi stă bine unui „prinţ”, producătorul Vinarte a reuşit să înnobileze merlot-ul din care este produs Prince Mircea, reuşind să-i transfere  din eleganţa şi rafinamentul sângelui albastru, ajutat de terroir-ul special al zonei Vânju Mare.

Deja vinul începe să prindă contur, după o perioadă de maturare de aproape 4 ani, prezentându-se cu o culoare intensă rubiniu-închis.

Aromele sale fructate se simt de la primul contact cu vinul, nasul său fiind discret dar direct, vişinele şi cireşele negre abundând peste notele de fructe de pădure şi condimente, mai ales dacă-l lăsaţi la aerat vreo 25-30 de minute în decantor.

În momentul în care îndrăzneşti să-l atingi, papilele gustative sunt stimulate blând şi catifelat de aromele fructelor de pădure cu tente amărui, completate de taninii rotunjinţi, în urma baricării.

Un vin mai deosebit, cu personalitate, ce are un post-gust intens ce pleacă de la  note de cireşe şi vişine şi ajuge la coacăze negre. Alcoolul (13%) rămâne aproape perfect mascat, susţinând aromele corespunzător.  Este un vin cu o evoluţie interesantă,  aproape de maturitate.

Chiar dacă este vară şi temperaturile de afară nu cochetează totuşi cu vinurile roşii, în cramă, la o temperatură de 16C, poate fi degustat şi savurat corespunzător, dacă este însoţit şi de ceva brânzeturi maturate sau preparate din carne roşie.

Complexitatea sa este asigurată de aciditatea relativ vioaie şi buchetul său fin, elegant, cum îi şade bine unui prinţ, de care, fără de tăgadă, „făurarii” de la Vinarte s-au ocupat cu atenţia şi respectul cuvenite.

Iar înainte de degustarea sa, Prince Mircea  a avut privilegiul să troneze peste supuşii săi din rastelul de vinuri, tocmai pentru a sublinia şi a demonstra tuturor de ce poartă denumirea de „prinţ”, pe care şi-o merită cu prisosinţă.

De urmărit evoluţia sa în continuare, de încercat peste vreo 2-3 ani. Să avem răbdare, că doar avem de-a face cu un prinţ!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi