Vinuri Ro

Prahova Valley Reserve Sauvignon Blanc 2010

Postat in

Produs al Cramelor Hallewood, din strugurii recoltaţi în două etape de maturare, prin desciorchinare şi ulterior zdrobire atent realizată, cu o  grijă deosebită pentru  extragerea aromelor primare,  efectuată printr-o macerare peliculara de lungă durată, în tancuri din inox, la temperatură controlată de14 °C, totul pentru un must perfect. Ulterior, mustul ravac bine limpezit,  în care au fost inoculate drojdiile selecţionate,  fermentează în cisterne din inox, la temperatura de 14  °C,  timp de 17 zile. Aşa ia naştere, cu mare atenţie, un vin atent cu adevărat lucrat, ce-ţi încântă simţurile şi reuşeşte să rămână preferatul zilelor toride de vară, când te poate dezmierda cu aromele şi prospeţimea specifică soiului.

Vinul este unul demisec, ce te întâmpină izbitor cu prospeţimea şi notele sale florale, completate de corpul său fructat, cu gust de piersici bine coapte şi pepene galben,  totul închis de nuanţele notelor ierboase şi ale florilor de vară.

Se prezintă cu o culoare atrăgătoare, în nuanţe de alb-verzui, cu tente strălucitoare, cu un echilibru elegant între aciditate, arome şi alcool (13%) şi un postgust rafinat, predominant de citrice.

Servit la o temperatură de 8-10°C, ca aperitiv sau alături de fructe de mare, peşte, preparate din pui şi legume, va fi negreşit catalizatorul  unei mese reuşite.

 

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version