Ovaş 2009, al producătorului Vigna s.r.l., cel mai tânăr producător de vinuri din zona Banatului, este un vin sec, apropiat de stilulul aromatic şi structural al stilului de vinificare italian Brunello.
Acest cupaj, compus din Merlot 30% şi Cabernet Sauvignon 70%, impresionează prin forţa de care dă dovadă, aciditatea ridicată, alcoolemia de 14% vol. şi taninurile bine structurate, fiind elemente ce-i prevestesc o evoluţie foarte bună la sticlă. Notele vegetale, influenţează partea aromatică, completând frumos tonurile de coacăze negre, frunze uscate, cafea şi trufe.
Este un vin dens, extractiv, cu senzaţii dulci în atac, final puţin astringent şi prelungit, fermentaţia malolacticã şi învechirea sa în butoaie de stejar francez timp de 10 luni contribuind din plin la structurarea unui cupaj reuşit, remarcabil, lucru confirmat şi de medalia de argint obţinută la IWCB în 2011.