Vinuri Ro

Origini – Fetească Neagră 2007

Vinul Fetească Neagră 2007, ce reprezintă prin grija celor de la BUDUREASCA, o filosofie în sine, denotă preocuparea majoră a producătorului pentru triumful calităţii asupra cantităţii. Aşa cum precizează vinificatorul şi oenolog – Stephen Donnell: „grija pentru detalii este cea care face, la final, diferenţa între un vin bun şi un vin excepţional!” Este un vin roşu, sec, strugurii de Fetească Neagră fiind cultivaţi pe o suprafaţă de aproximativ 4ha (sistem de tăiere Guyot, cu un număr de 3304 plante/ha). Cantitatea de struguri/butuc – 1.61 kg, folosindu-se numai recoltare manuală. Vinul după baricare, a fost maturat în sticlă minim 12 luni. Potenţial de păstrare, minim 5 ani în condiţii optime, pentru a se dezvolta armonios. Alcool – 13.5% vol.

Se serveşte la o temperatură de 16 – 18° C, după ce a fost obligatoriu decantat minim 30 de minute. Culoarea vinului este de roşu rubiniu închis, cu un nas spectaculos, note de fructe de pădure şi cireşe negre îmbrăcându-l delicat, etalând o întreagă paletă de fructe roşii din care ies în evidenţă cireşele negre, zmeura şi coacăzele. Postgustul este mediu spre lung cu note de piele şi ceva lactate.

Pentru iubitorii acestui soi de vin, prin păstrarea câţiva ani în cramă, taninii, care acum sunt un pic cam agresivi, se vor rotunji şi se vor integra perfect în corpul, de altfel echilibrat, al vinului. Este un vin care merită a fi redescoperit în cramă, peste câţiva ani, având un potenţial de evoluţie şi învechire în sticlă. Încă la un preţ rezonabil pentru un vin promiţător – 45 de lei/st.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi