Vinuri Ro

Merlot Negrini 2008

Negrini – un nume discret în lumea vinului românesc, cu vinuri atent lucrate, de mare fineţe, provenite din DOC Drăgăşani, zonă unde se reînvie o veritabilă tradiţie aristrocratică a vinurilor premium şi superpremium de altădată.
După 1990, când iniţiativa privată a început să pătrundă şi-n lumea vinului, actualii proprietari ai domeniului au cumpărat o fostă proprietate, cândva celebră în perioada interbelică, cu o suprafaţă de aproximativ 10 ha. S-a păstrat o parte din via existentă dar s-au făcut şi plantări cu vie tânără. Principalele soiuri regăsite în portofoliul celor de la Negrini sunt: Fetească Regală, Sauvignon Blanc şi Merlot.

Vorbind de Merlot Negrini, produs în anul 2008, acesta este un vin roşu, de culoare rubiniu intens, sec, cu o personalitate puternică, taninos şi astringent, cu o aromă şi savoare înnobilată prin baricare, gust catifelat şi corpolent, îmbrăcat în nuanţe fine de arome de fructe de pădure şi prune uscate, gustul fiind completat de senzaţiile unor tente de migdale amare. Un postgust pronunţat şi condimentat discret.

Se recomandă a fi servit cu decantor, acest vin fiind excelent în compania unui grătar de miel sau vită, a pastelor cu sos roşu sau a vânatului cu pene.

Aşa cum ne îmbie producătorul acetui vin, restul sunt detalii ce le veţi regăsi în sticlele Negrini!

Cu atât mai mult, comentariile sunt de prisos, prin prisma faptului că-l regăsim în lista unor restaurante celebre, cum ar fi Casa Capşa, Cucina – J.W.Marriott, Il Giardino – complex Residence (dar mai accesibil şi-n magazinele Casa Vinului Dr. Puşcă).

Recomandăm acest vin ce are un raport calitate-preţ excelent (preţ 16 -20 lei/st.).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi