Vinuri Ro

Liliac Rose 2011

Produs în inima Transilvaniei, unde miresmele locului amintesc  încă de acea undă de mister, rose-ul 2011 de la Crama Liliac reprezintă o apariţie plăcută şi surprinzătoare pe segmentul acestor vinuri în România.

Urmând linia clasică a rose-urilor deja consacrate, Liliac Rose 2011 se prezintă cu o culoare frumoasă, ce aminteşte de cea a somonului, debutând cu un nas parfumat, îmbietor, ce aminteşte de aroma fructelor roşii de vară;  strugurii din soiul Merlot din care este produs făcându-şi cu prisosinţă cunoscută prezenţa.

Gustul te întâmpină diafan, cu arome de căpşuni, fructe roşii şi cu o tentă acrişor-amăruie suţinută parcă de merişoare coapte.

Echilibrul vinului este remarcabil, fiind caracterizat de fineţe şi un post-gust mediu suficient şi un alcool (12,8%) discret integrat.

Ce poate fi mai încântător ca într-o zi toridă de vară, rose-ul Liliac să te acompanieze cu parfumul şi aromele sale.

De remarcat la producătorul AMB Wine, cel care deţine brand-ul vinurilor LILIAC, grija şi atenţia pentru detaliile care, în final, fac diferenţa.

Rose-ul a fost lansat recent pe piaţă, în martie a.c., dar cu siguranţă va avea un cuvânt de spus  pe acest segment.

Dacă anul acesta ar fi fost înscris la Concursul Mondial du Rose 2012, ce s-a desfăşurat la Cannes  între 27 – 29 aprilie, cu siguranţă ar fi fost remarcat şi recompensat.

L-aş poziţiona onorant undeva între Rose-ul celor de la Domeniile Vânju Mare (medaliat cu aur) şi cel al celor de la Jidvei din gama Mysterium (medaliat cu argint).

Cu cetitudine, dacă cei de la AMB Wine vor merge pe aceeaşi linie şi metodă de vinificaţie, nu vor avea cum să nu obţină recunoaştere pentru rose-ul LILIAC.

Pe a noastră a obţinut-o!

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi