Vinuri Ro

Gramma Aligoté sec 2011

Un vin ca o poveste, Aligoté reuşeşete să impresioneze deosebit prin aromele sale şi unicitatea soiului.

Pe nedrept trecut într-un oarecare con de umbră la noi, originar din Franţa, regiunea Bourgogne, este, după soiul Chardonnay, cel mai popular şi cel mai răspândit în această regiune.

Gramma winesCasa Olteanu a reuşit, prin investiţiile şi replantările cu acest soi, să-i confere o binemeritată continuitate şi o nouă identitate ce stă sub semnul respectului pentru calitate.

Vinul este unul sec, ce se prezintă cu o culoare galben verzui, intensă, limpezime cristalină, cu un nas clasic, cu arome ce se aseamănă perfect cu cele de ananas şi citrice.

Gustul său debutează cu o amprentă proaspătă, revigorantă, de fructe de vară, cu urme discrete de mentă şi agrişe albe bine coapte, amintind de tente discrete dulci- acrişoare.

Foarte răcoritor, cu un post-gust suficient de lung, susţinut de onctuozitatea sa, alcool integrat aproape perfect, un vin ce pe parcursul zilelor toride, alături de preparate din peşte sau aperitive se va dovedi alegerea ideală.

Ce este de apreciat la vinul Aligoté, produs de Gramma, este faptul că vinul este lucrat cu atenţie.  De la culesul strugurilor din vie, selecţionarea acestora, apoi fermentaţia controlată, până la vinul din sticlă, totul se regăseşte pe un flux tehnologic modern.

Asta pentru a desăvârşi un vin ce încântă simţurile şi răcoreşte plăcut, deopotrivă.

Gramma Aligoté sec 2011, un vin ce pote deveni o alegere surpriză, un vin cu o aciditate relativ ridicată, ce învăluie catifelat vălul palatin prin aromele sale discrete,  graţioase.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi