Vinuri Ro

Domeniile Vînju Mare – Merlot Rose Sec 2011

Postat in

Domeniile Vînju Mare au reuşit să impresioneze plăcut prin vinul lor rose lansat anul acesta (despre care am mai scris aici).

Cu atâta vreme caniculară la activ şi cu gândul la un rose bun, am demarat operaţiunea remember rose Domeniile Vînju Mare!

Vinul este un cupaj, în proporţii diferite (85% Merlot cu 15% Feteasca Neagră şi Pinot Noir), ce te întâmpină printr-un nas puternic, exploziv de aromatic, în care merlot-ul (predominant) îşi lasă amprenta catifelată.

Alcool său este bine integrat, pe alocuri insesizabil (asta dacă se menţine sticla permanent bine frapată).

Se prezintă cu o culoare mai deosebită decât cele clasice pentru vinurile rose (foaie de ceapa sau somon), fiind mai închisă, cu tente vişinii, cu un aer cavaleresc, ce nu poate fi uitat prea uşor.

Este un vin rose perfect închegat, ce te ademeneşte şi te prinde în mrejele sale.

Aromele sale explozive se simt mai discret şi-n gustul său, fructele roşii de pădure, frăguţele, murele şi zmeura îngemânându-se parcă reciproc, într-un veritabil recital, susţinute de o aciditate ridicată. Postgustul este mediu.

Am căutat să întrevăd şi unele defecte ale acestui vin. Comparativ cu alte rose-uri, este un rose mai complex, peste media celor de pe piaţă, uşor sofisticat, iar faptul că explozia parfumului său de întâmpină oarecum brutal şi exploziv, te face să nu-l uiţi cu una cu două. Din acest motiv poate părea surprinzător la primul contact, neavând asemănări cu deja clasicele vinuri rose de pe la noi.

Este un progres vizibil spre calitate şi spre segmentul premium al producătorului Domeniile Vânju Mare, fapt reliefat şi de celelalte vinuri din protofoliu său.

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version