„În anul 2008, odată cu venirea pe lume a micuţei Anastasia, părinţii acesteia au cumpărat o suprafaţă de 7 ha, într-un loc însorit, cu sol calcaros, tocmai bun pentru alchimia bobului de strugure.
Aşa s-a născut din pasiune şi dragoste, Domeniile Anastasia, proprietatea întreprinderii individuale Marin N. Constantin – producător de vinuri, cel care a avut curajul să intre, nu demult timp, pe o piaţă extrem de concurenţială, în baza pasiunii pe care o are pentru vinul de marcă şi a dorinţei de a da valoare locului, zonei în care a decis să investească”.
Aşa s-a născut povestea acestor vinuri, exact cum se precizează pe site-ul companiei. Am completa că Anastasia va avea de ce să fie mândră!
Iar dacă ar fi să reamintim şi despre „aroma, echilibrul şi fidelitatea faţă de caracterul unic al acestei zone viticole, ce au consfinţit scopul producţiei alături de convingerea că nu trebuie făcut nici un compromis: nu cantitatea este importantă, ci calitatea producţiei”, nu putem decât să avem certitudinea că vor lua naştere vinuri premium româneşti.
Chiar dacă este o vară extrem de fierbinte şi de secetoasă – o vară caniculară ce va contribui cu certitutine la obţinerea unor vinuri foarte bune în acest an, fiind semnale clare în acest sens (cantitatea de zaharuri acumulată în boabele de struguri este deja suficientă, fapt ce a permis deja începutul culesului prin unele podgorii; nu au fost multe fenomene meteorogice extreme care să aducă grindină; vremea caldă a contribuit la o calitate superioară a strugurilor; în schimb cantităţile de struguri sunt semnificativ mai reduse/hectar – raportate la cantităţile produse anii trecuţi), vom prezenta în continuare un vin roşu, sec, Cabernet Sauvignon, produs anul trecut, D.O.C. – C.M.D., de către producătorul Domeniile Anastasia.
Vinul este unul vin tânăr, de o culoare roşu rubiniu intens şi un nas proaspăt, ce denotă arome fructate, echilibrat, cu un gust intens asemănător cireşelor bine coapte şi ierburi aromate, robusteţe specifică soiului.
Spre final se simt note discrete de condimente. Taninini sunt relativ prietenoşi (nu se simte prea puternic astringenţa), cu siguranţă vor evolua promiţător în următorii ani.