Vinuri Ro

Crai Nou Riesling 2008 – Vin BIO

Despre vinul bio şi despre viticultura biodinamică, filosoful austriac Rudolf Steiner expunea la începutul secolului al XX-lea teoriile sale, însă abia prin anii ’80 adepţii acetor teorii consideră şi percep ferma viticolă ca un organism viu, un tot unitar cu suficiente resurse pentru a se autosusţine şi dezvolta sănătos, într-o armonie desăvârşită.

Totul este planificat riguros, pentru a coincide cu ritmurile cosmice. Lucrările agricole, solul, plantele, sunt tratate cu diverse preparate vegetale, obţinute conform unor ritualuri aparte, în rezonanţă cu pulsiunile Universului, cu alinierea astrelor, cu fazele lunii.

Este interzisă cu desăvârşire utilizarea insecticidelor, pesticidelor sau a îngrăşămintelor chimice.

Ce este cert este faptul că vinurile bio, dincolo de reclamă, sunt produse realizate riguros, cu grijă pentru detalii, de către oameni pasionaţi, calitatea finală a vinului obţinut fiind mai aproape de naturaleţea sa.

Şi-n România, cu paşi timizi, producătorul Domeniile Franco – Române (din zona Dealu Mare), şi-a propus şi a reuşit să implementeze standardele agriculturii ecologice în producţia de vinuri bio, produsele sale fiind certificate de organismul de control şi certificare ECOCERT.

Vinul bio Crai Nou Riesling 2008 (vinurile provenite din soiul de struguri Riesling fiind considerate printre cele mai bune vinuri albe), ne întâmpină cu un buchet de arome complex, cu un echilibru reuşit între aciditatea şi dulceaţa sa, completat cu prospeţimea specifică soiului, toate îngemănându-se într-un vin fin, care oferă o savoare nebănuită.
Este un vin alb, sec, de origine controlată (DOC), din struguri culesi la maturitate deplină (CMD), proveniţi din terroir-ul Dealu Mare.

Bine răcit, se asociază foarte bine cu aperitivele şi preparate de peşte la grătar.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi