Vinuri Ro

Corcova – O Istorie Reinventată

Podgoria Corcova, a aparţinut prinţului Anton Bibescu, fiind creată de un oenolog francez, Emanuel Sauget, care a reuşit să fructifice la maximum terroir-ul deosebit al zonei, punând bazele unei exploataţii vini-viticole care şi-a câştigat în trecut un renume chiar în patria vinului – Franţa. Dar aceste aspecte fac parte din istoria zonei. În prezent, prin grija unui pasionat şi iubitor al oamenilor, locurilor şi cultivării viţei de vie, Şerban Dâmboviceanu, podgoria Corcova a renăscut precum pasărea Phoenix,astfel încât fiecare vin creat aici, are un specific aparte, perfecţionat de la un an la altul.

Şerban Dâmboviceanu îşi doreşte ca vinul produs la Corcova să se ridice cel puţin la nivelul cunoştinţelor, pasiunii şi dragostei pe care o manifestă pentru vin, mai ales că-şi doreşte cu ardoare un lucru la care mulţi decât încercau să viseze: reinventarea şi recunoaşterea vinului de Corcova. Un vin roşu, promiţător, Syrah Reserve 2009 D.O.C. Mehedinţi Corcova, puternic, corpolent, îmbogăţit de tanini, echilibrat. Deşi încă tânăr, după evoluţia la sticlă se anunţă un vin cu personalitate.

Aromele de fructe de pădure şi boabe de cafea prăjită se îmbină armonios cu gustul de cireşe negre, uşoare note de condimente picante şi un final de ciocolată neagră, cu nuanţe fine. Syrah Reserve 2009 se anunţă a fi o promisiune dusă la capăt de către Şerban Dâmboviceanu, demonstrând că se poate naşte şi un Syrah bun şi-n România, comparabil, dar cu nimic mai prejos, decât cele franţuzeşti, australiene sau chiliene. Să le urăm mult succes celor de la Crama Corcova, care, cu siguranţă vor surprinde, aşa cum ne-au obişnuit deja, cu vinuri de excepţie.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi