Vinuri Ro

Casa de vinuri Cotnari – Busuioaca de Bohotin – Rose demisec 2011

“O frumuseţe nobilă ce te-nvăluie cu mireasma-i unică, aşteptând să o cucereşti.

Ascultă-ţi inima…”

Un vin unic, rafinat, un vin ce te învăluie graţios şi diafan, un vin ce emană delicateţe şi nobleţe, regăsită numai şi numai în picăturile sale.

Introdus în gama de vinuri Domenii, a producătorului român Casa de Vinuri Cotnari, vinul este un rose demisec, producţie a anului 2011, o Busuioacă de Bohotin D.O.C. – C.T. (veritabilă!), din gama Domenii, a producătorului Cotnari.

Vinul are o culoare asemănătoare foii de ceapă, cu tentă spre rose pal (dar luminos pe alocuri şi pătrunzător), ce te întâmpină cu un nas discret, fin, ce aminteşte de aromele căpşunilor şi frăguţelor de pădure.

Aromele olfactive se pierd frumos în gustul de fructe văratice, agrişe, pepene galben şi pere – ce se simt cel mai intens, susţinute de o aciditate medie, corespunzătoare, un post-gust relativ scurt dar pătrunzător, unde notele dominante sunt tot perele.

Este un vin deosebit, o Busuioacă de Bohotin clasică, altceva decât “suratele” ce le găsim prin magazine de ani de zile şi care doar ne-au “amăgit simţurile”.

Ca o completare, aici intervine şi măiestria oenologului, vinificaţia în sine fiind un succes.Casa de Vinuri Cotnari demonstrează că se poate, calitatea vinului fiind principala preocupare a producătorului moldav.

Comparativ cu alte vinuri dulci sau demidulci, produse din soiul Busuioaca de Bohotin, acest vin demisec vine cu ceva nou, ceva deosebit, ce sincer pe mine m-a impresionat plăcut.

Dacă ţinem cont şi de faptul că vinuri de acest gen ar trebui promovate (cu preponderenţă la extern), datorită specificităţii soiului şi unicităţii sale, cred că am spus totul. Sau aproape totul! Ultimul cuvânt îl aveţi dumneavoastră, după ce veţi lua contact cu acest vin.

“…O frumuseţe nobilă ce te-nvăluie cu mireasma-i unică, aşteptând să o cucereşti.

Ascultă-ţi inima…”

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi