Vinuri Ro

Budureasca Sauvignon Blanc 2011

În ultima vreme am tot analizat vinuri din oferta producătorului român Budureasca. Ne-am convins, dacă mai era cazul, de faptul că prin limitarea producţiei  şi controlul cantităţii se obţine calitate la preţuri absolut decente. Dacă amintim şi de faptul că vinificatorul englez Stephen Donnelly şi-a lăsat amprenta sa, obţinând vinuri remarcabile, premiate la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, am cam spus totul.
Dar nu chiar totul. Astăzi avem în atenţia noastră un vin alb, produs din varietatea de struguri Sauvignon Blanc, producţie a anului 2011, un vin sec, ce păstrează perfect caracterisicile soiului. Un vin tânăr, cu o culoare atrăgătoare galben deschis cu uşoare inflexiuni verzui.
Vinul debutează surprinzător, cu un nas floral puternic, unde aromele dominante sunt cele de miere de salcâm, flori de soc şi nuanţe discrete de flori de câmp.
Gustul său este clasic, echilibrat, fin şi îmbogăţit de aromele de agrişe, miere, note floral-fructate, completate de note ierboase cu urme de busuioc şi ceva lemn.
Alcoolul (13.5%vol.) este exact atât cât trebuie, nici nu iese în evidenţă pregnant dar nici nu trece neobservat, susţinând frumos aromele vinului.
Note tonice pe final, susţinute de aciditatea sprinţară cu urme de lime şi grapefruit roz.
Aşa cum spuneam, un vin echilibrat, cu un foarte bun caracter erbaceu, remarcabil prin aciditatea vioaie a finalului suficient de lung.
Îl încadrăm fără rezerve în categoria vinurilor premium româneşti.
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi