Vinuri Ro

Budureasca Rose sec 2011

Nu putem decât să remarcăm saltul calitativ, din ultimii câţiva ani, realizat de către producătorii români de vinuri, care au reuşit prin investiţii serioase, atragerea fondurilor europene destinate domeniul vini-viticol şi prin aducerea unor vinificatori de prestigiu (cu un background serios în spate) să realizeze vinuri care încep să spună ceva şi mai ales încep să impresioneze placut.

În această categorie intră şi producătorul Budureasca, care, în gama de vinuri cu acelaşi nume, deţine un vin rose, sec, producţie a anului 2011, ce impresionează plăcut.

Cum i-a impresionat şi pe membrii juriului Concursului specializat de vinuri rose, Mondial du rose 2012, de la Cannes, ce i-au conferit medalie de aur (în patria vinurilor rose).

Dar despre acest subiect, legat de medaliile obţinute de vinurile româneşti, s-a tot scris şi se va tot scrie. Unii vor blama, alţii vor rămâne sceptici în faţa unor medalii şi a recunoaşterii valorii unui vin, noi vom spune răspicat că medaliile obţinute de vinuri la diferitele concursuri reprezintă repere pentru cei care vor să accepte evidentele progrese calitative ale vinurilor româneşti în ultimii ani, cu toate că la capitolul preţuri, din păcate multe dintre ele nu sunt competitive (comparativ cu multe vinuri străine, din ţări cu o tradiţie mai mare în domeniu).

Acest rose, sec, produs de Budureasca, face parte din gama de vinuri destinate segmentului Horeca, fiind realizat dintr-un cupaj de fetească neagră (50%) şi pinot noir (50%).

Culoarea sa este un rose mai închis, intens, asemănător rodiei coapte şi proaspăt tăiate, cu un nas ce debutează exploziv cu note de fructe văratice şi căpşuni.

Gustul este puternic, proaspăt, dominat de notele fructate de căpşuni, cireşe, puţină astringenţă de coacăz negru şi citrice discrete pe final.

Vinul demonstrează faptul că se poate, chiar şi la noi, iar una dintre promisiunile celor de la Budureasca, respectiv „triumful calităţii asupra cantităţii„, a fost respectată!

Nu rămâne decât să vă convingeţi şi dumneavoastră, alături de Budureasca Rose sec 2011, bine răcit, servit alături de aperitive cu BBQ, într-o seară călduroasă de vară.  Poate fi alegerea perfectă!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi