Vinuri Ro

Budureasca Pinot Noir sec 2009

Budureasca Pinot Noir sec 2009 este un vin roşu sec, ce te atrage şi te desfată cu aromele sale fine, moi, vapoaroase, fructuctate.

Eealizat în ediţie limitată, de 2000 de sticle mai exact, s-a remarcat şi pe plan competiţional, fiind câştigător al unei menţiuni la concursul de vinuri International Wine Challenge 2011.
Este un vin roşu de o culoare frumoasă, rubiniu – deschis.

Debutează la nas cu intense arome de fructe roşii bine coapte, cu urme de stafide şi o urmă parcă de tutun.

Aromele sale gustative continuă în aceeaşi notă,  aromele de fructe de pădure se întrepătrund cu cele de zmeură, totul fiind desăvârşit de taninurile moi ce îi conferă un final fructuos şi persistent.

Fiind un vin versatil, va merge asociat corespunzător alături de preparate din carne de miel, peşte gras (somn, somon), pizza şi aperitive din brânzeturi, la o temperatură optimă de servire între 15-18 C.

Aciditatea sa este relativ medie, ce susţine şi potenţează aromele fructate, alături de alcoolul bine integrat (13% vol.).

Fiind un vin echilibrat, susţinut de tanini fini, matăsoşi, ce învăluie discret şi dezmiardă plăcut papilele gustative, va completa perfect o cină de început de toamnă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi