Albe

Budureasca Orange Wine 2018

Budureasca Orange Wine 2018

Privit ca o curiozitate acum câţiva ani, vinurile de tip Orange au început să-şi facă simţită prezenţa şi în România, timid la început şi în ediţii limitate.

Pe măsură ce consumatorul a dorit să experimenteze şi altceva, Orange wine-ul a devenit la început o chestie cool iar ulterior, pentru cei ce vor să descopere arome care normal nu se regăsesc în tehnologiile clasice de vinificaţie, să poată încerca şi un astfel de vin.

Atent lucrat, lăsat cel puţin 3 săptămâni în contact cu pieliţa strugurilor, ţinut câteva luni în budane de lemn cu capacitate de 5000 litri, apoi ţinut la stabilizare în tancuri de inox, îmbuteliat, ţinut şi în sticle câteva luni, avem astfel pe scurt, procedura de vinificaţie a primului Orange Wine produs de Crama Budureasca.

Vinul este un asamblaj, din Sauvignon Blanc şi Fetească Regală (50% / 50%), cu o culoare galben intens, cu tente uşor portocalii (datorată unui contact prelungit al mustului cu pieliţa boabelor de strugure – de aici şi denumirea sa de Orange Wine).

Aromele sale, la primul contact cu vinul, amintesc de flori de câmp, plante aromatice (oregano, rozmarin) şi chiar ceară de albine.

Gustativ avem un mix interesant de arome care te conduc pe un palier foarte larg, ce porneşte de la note care amintesc de citrice, gemuri, condimente, toate îmbrăcate ân taninuri moi, fine, şi care se termină într-un post-gust plin, savuros.

Interesant şi atent lucrat acest Orange Wine de la Budureasca, iar dacă ai răbdare cu el, poţi descoperii o sumedenie de arome, care alternează plăcut şi care îţi pot confirma şi reconsidera opiniile despre acest tip de vin.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi