Fumé sec este un cupaj obţinut din soiurile strugurilor Riesling, Pinot Gris şi Sauvignon Blanc, în proporţii egale.
Este un vin cu o culoare auriu deschis, ce este caracterizat olfactiv printr-un „mix” excelent între aromele de flori şi cele uşor picante.
Budureasca Fumé sec 2011, a primit şi o binemeritată recunoaştere internaţională, fiind medaliat cu Argint 3 stele la concursul International Premium Select Wine Challenge 2012.
Fumé-ul ne întâmpină cu un gust puternic, fructat, caracteristic cupajelor de vinuri albe, cu o aciditate bună, curată şi un alcool (13%) susţinut elegant de aciditatea sa echilibrată.
Aromele sale fructate, ce se întrepătrund discret şi armonios, dau acestui cupaj savoare, rafinament şi distincţie.
Pe final rămân aceleaşi arome proaspete de fructe, completate de note de vanilie şi o tentă de iarbă cosită.
Se asociază excelent cu preparate din pui, peşte şi paste.
Producătorul român Budureasca demonstrează că a deprins secretul artei cupajării, fapt confirmat şi de precedentele ediţii ale „fumé-ului”, fiind sprijiniţi deopotrivă de terroir-ul zonei Dealu Mare, considerat pe bună dreptate izvorul unor vinuri de excepţie din România, cât şi de flerul oenologului Stephen Donnelly. Nu rămâne decât să vă convingeţi!
