Vinuri Ro

Budureasca Fume demisec 2011

Postat in

Vinuri nobile româneşti!

Un slogan care la început, atunci când a fost lansat, părea puţin avangardist, chiar curajos!

Numai timpul, dragul de el, cel ce le rezolvă pe toate, a reuşit să demonstreze că lucrurile stau chiar aşa, iar Budureasca, a confirmat treptat, de la an la an, că vinurile sale merită atenţia noastră.

Vinul de faţă, Budureasca Fume demisec 2011, este un vin de tip cupaj, format din soiurile internaţionale Riesling, Pinot Gris şi Sauvignon Blanc, în proporţii egale, de 1/3 fiecare, rezultând un vin fin, delicat, proaspăt şi elegant.

Culoarea sa este galben aurie, cu discrete inflexiuni verzui, de o limpezime asemănătoare apei pure de izvor.

Nasul său este plin, fructat, aromele florilor de vară împletindu-se elegant şi armonios, exact ca într-o simfonie a bunului gust.

Şi că tot am menţionat de gust, aromele sale fructate, cu note de salcâm, tei şi iarbă proaspătă te îndeamnă să-l cumpăneşti şi să-l admiri mai atent, acestea fiind susţinute de o aciditate corespunzătoare, perfect echilibrată cu mineralitatea.

Postgustul este suficient de lung, dar de intensitate medie, ce închide frumos acest cerc al aromelor provenite din cele trei soiuri componente, cu o tentă uşoară de vanilie pe final.

Servit bine răcit, alături de preparate ce merg excelent pe vreme caldă (şi aici mă refer la pui, peşte, fructe de mare, salate, paste), nu poate fi decât un companion pe măsură.

1 Comentariu

Cele mai citite

Exit mobile version